Во преговорите единствено Заев некому полага сметка и одговара

0
1449

ramadanramadani

Затоа што има некои нејаснотии и погрешни перцепции пред се за преговарачкиот капацитет на лидерот на опозицијата Зоран Заев, сакав да потсетам дека единствено тој од сите четворица присутни на преговорите има кому да му полага рачун и одговара.

Тоа е човек кој градеше кохезија помеѓу граѓаните, извади народ на улица и градеше сојузништво со невладиниот сектор.

Другите тројца не се оптоварени со таква одговорност и со тоа изгледаат пофлексибилни или поконструктивни.

Тоа е како во случај кога три гилиптера и еден домаќин преговараат за некоја заедничка работа во мааало. Домаќинот е тој кој потешко пристанува на било која работа затоа што единствено тој има деца, куќа и знае дека секој договор утре ќе мора токму тој да го спроведе.

Гилиптерите немаат ништо, а губат многу.

safe_image

(На сликата подолу позади Груевски е Ахмети)

фејсбук статус на Рамадан Рамадани