ВО НОВИОТ РУДНИК ЖИВОЈНО КОЈ ЌЕ ГО ОТВОРИМЕ ОВИЕ ДЕНОВИ ИМА ЗАЛИХИ НА ЈАГЛЕН ЗА 10 ГОДИНИ ДА РАБОТАТ РЕК БИТОЛА И ОСЛОМЕЈ

0
952

– Освен новиот рудник во Осломеј, локалитет Гуштерица, отвораме нов рудник во Битола локалитет Живојно, каде има околу 20 милиони тони јаглен значи тоа ќе ни трае 10 години за да работат РЕК Битола и Осломеј во Кичево.

Шефот на ЕСМ, Васко Ковачевски.