ВО КУМАНОВО ЌЕ СЕ ФОРМИРА ЦЕНТАР ЗА ОБУКА ЗА УПРАВУВАЊЕ СО КРИЗИ

0
149

Владата на денешната 103-та седница ја усвои информацијата за поддршка од САД во реконструкција на објект на Центарот за управување со кризи во Куманово, кој треба да прерасне во Центар за обука за да се унапредат капацитетите на системот за справување со природни катастрофи.

-Кога ќе биде готов овој објект тој ќе биде целосно опремен за функционална работа на Центарот за обука, како и за сместување на Регионалниот штаб за управување со кризи во Куманово кој покрива 6 општини во североисточниот регион, вклучувајќи ги и пограничните региони со соседните земји Србија и Бугарија, информираат од владината прес-служба