ВО ВМРО ДПМНЕ ПЕРВЕРЗИЈАТА ПУШТЕНА НА НАЈ ЈАКО: ЧОВЕКОТ КОЈ ИЗВАДИ СНАЈПЕРИ И ВОЕНИ КОМАНДОСИ ПРЕД СОБРАНИЕ ПРОТИВ ВМРО ДПМНЕ ВО 1994-ТА СЕГА ПРОТЕСТИРАШЕ ВО КОРИСТ НА ТИЕ ШТО УПАДНАА СО ПИШТОЛИ ВО СОБРАНИЕ?!?!

0
1500

Во 1994-та за време на протестите на ВМРО ДПМНЕ пред собрание по изборите кои ги прогласија за украдени, Владо Поповски како тогашен министер за одбрана, стави снајпери на кровот на собранието и во домот на АРМ внесе цел батаљон специјалци во полна воена опрема спремни да пукаат на ВМРО-вците ако решат да влезат внатре.

Сега, 23 години подоцна, истиот тој Владо Поповски како советник од редовите на ВМРО ДПМНЕ протестира во корист на луѓето кои влегоа во собрание со пиштоли и стапови и кои за малце ќе убиеја пола собрание?!?!