ВОЛ КАЧЕН НА КАВАСАКИ: Еве како изгледа скопско педерче на село, страв му е да го испоти газот па го шета мевот по ридовите со поголема инвалидска количка со приколица!

0
608

Жолта патика, црна цвикера, качен на мало камионче и си прави брм брм цел ден по ридовите околу фармата и се тркала со кучињата по ливадите додека аргатите работат за дневница од 500 денари цел ден со козите. Ете како скопските педерчиња си го замислуваат животот на село и продаваат муда за бубрези за тоа колку биле вредни и работливи…