ВМРО е бог за МПЦ на земјата македонска

0
1287

Ако до денес се прашувавте, од каде им се џиповите, имотот, златните ланци и цркви изградени од божемните “намерници” патриоти, денес МПЦ јасно на сите ни стави на знаење, дека ВМРО е нивниот Бог тука на земјата Македонска.

После 12 години, Бог им јави дека е потребно да се вмешаат во државното уредување на земјата, преку употреба на ѓаволски опасна реторика како, попис на население, двојазичност и федерализација.

#ПаднатитеАнгелиНаМПЦ#

Жаре Стеваноски – Фејсбук статус