ВМРО-ДПМНЕ РЕШИ ДА ГИ МИНИРА ПРЕГОВОРИТЕ ЗА ИМЕТО, НИВНИОТ ПРЕСТАВНИК ВО ПРОЦЕСОТ ПОЧНА ЈАВНО ДА ПЛУКА И ДА КРЕВА УЗБУНА!

0
1134
Предлозите изнесени од медијаторот Метју Нимиц се далеку од достоинствено решение, изјави македонскиот претставник во разговорите за името, амбасадорот Васко Наумовски за телевизија Сител.
– Нашата држава има име, тоа е Република Македонија, името што е во основата на нашиот идентитет. Исто така, денес во 2018 година никој не може да го негира постоењето на македонскиот народ и македонскиот јазик. Од страна на медијаторот денеска беа презентирани некои идеи за коишто сметам дека излегуваат од оваа рамка и дека се далеку од едно достоинствено решение, но, сепак, овие предлози ќе бидат презентирани пред државно-политичкиот врв и истиот ќе може да заземе став по ова прашање, рече Наумовски.
Тој додаде дека не е оптимист дека проглемот со Грција ќе биде решен. Овој копук нема право да дава вакви изјави, тој е под власт на Никола Димитров, тој намерно излегува со ваква изјава за да предизвика негова смена која пак ќе предизвика мини бура во Македонија дека еве СДСМ сака сама да го смени името без ВМРО ДПМНЕ…
Ова е политичка игра за ловење политички поени, гомца едни бедни ноштожни, но СДСМ за се има план б, и ова лесно ќе биде надминато.