ВМРО-ДПМНЕ ПРЕДЛАГА МЕДИУМСКИТЕ РАБОТНИЦИ ДА БИДАТ ОСЛОБОДЕНИ ОД ПРИДОНЕСИ

0
286

За време на собраниската расправа за Буџетот, ВМРО-ДПМНЕ ќе предложи амандман со кој сите медиумски работници би биле ослободени од обврските по основ на придонеси.

Ова на брифинг со новинарите го најави партискиот лидер, Христијан Мицкоски.

Според него, потребно за ова сега за да се обезбедат средствата, за потоа да може да се регулира со законски и подзаконски акти.

За импликациите од оваа мерка, како што рече Мицкоски, ќе бидат потребни околу 10 милиони евра.