ВМРО ДПМНЕ И ЛЕВИЦА БОЈКОТИРАА ДРЖАВНА ПОМОШ ОД 9.9 МИЛИОНИ ЕВРА И 6.000 УГОСТИТЕЛИ СО ПРЕКУ 17.000 ВРАБОТЕНИ!

0
261

Со 9,9 милиони евра ќе бидат поддржани околу 6.000 угостители кои вработуваат 17.000 луѓе. Ќе бидат покриени 30% од приходите, износ кој ќе се пресметува како просек од просечниот месечен приход во 2019 и 2020, на кој ќе се аплицираат деновите во кои овие дејности беа затворени,изјави на денешната прес конференција вицепремиерот Фатмир  Битиќи.