ВМРО-ДПМНЕ : ЕКСКУРЗИИ НИЗ СВЕТОТ ЗА ОРГАНИЗАЦИСКИТЕ ДИРЕКТОРИ НАСПРЕМА ЛАЖНИТЕ ВЕТУВАЊА ЗА НИВНО УКИНУВАЊЕ ОД СТРАНА НА ВЛАДАТА НА СДС и ДУИ

0
196

Согласно информациите од комплексот клиники Мајка Тереза до нас пристигнуваат информации дека повеќе организациски директори се на патување во Барселона за наводни обуки иако оваа Влада за лажни ветувања во својата Програма вети нивно укинување.

Наместо укинување, во последните денови од власта организациски директори кои наместо да бидат разрешени се на наводни обуки-екскурзии низ светот и прашуваме:

1. Колку организациски директори во моментов се на патување во Барселона?

2. Зошто наместо да се укинат економските директори, одродената власт до последен момент и предизборно назначуваше организациски директори дури и таму каде што претходно немаше?

3. Колку средства од буџетот чинат овие екскурзии?

4. Зошто овие средства не се искористија за поцелисходни цели и во интерес на пациентите и здравствениот систем?

Додека наши граѓани се лечат со смс пораки, а системот наместо да им помогне да дојдат во неопходната здравствена услуга, дополнително и со бирократските лавиринти им го комплицира користењето на здравствена услуга, овие директори без срам ги користат до последен момент функциите ни помалку ни повеќе туку за екскурзии.

Владата на ВМРО-ДПМНЕ се обврзува дека ќе ги укине организациските директори, а средствата од нивните лични примања ќе останат во здравствениот систем и на располагање на пациентите.