ВМРО-ДПМНЕ : ДКСК ДА ПОКРЕНЕ ПОСТАПКА ПРОТИВ БИТИЌИ, БАРА ОД ФИРМИТЕ НА КОИ ИМ ИСПЛАЌАЛ ДРЖАВНА ПОМОШ ДА ГЛАСААТ ЗА НЕГО, ИМ СУГЕРИРА И БРОЈ НА ГЛАСАЧКО ЛИВЧЕ

0
65

ДКСК да покрене постапка против Битиќи, бара од фирмите на кои им исплаќал државна помош да гласаат за него, им сугерира и број на гласачко ливче.

По објавениот документ од кој се гледа како Битиќи бара од компании да го поддржат затоа што им исплаќал државна помош тој требаше да се повлече од политиката.

Фактот што Битиќи не само што не се повлече, туку и не се извини, говори како СДС и ДУИ ја заробија државата и како 100тина функционери управуваат со државата како да е нивен личен имот.

ДКСК не смее да чека, да отвори случај и да се отвори постапка и пред другите институции.

Злоупотребите на институциите мора да запрат. По 8ми мај ќе се стави крај ма ваквите практики, а таквите како Битиќи ќе се соочат со одговорност.

Време е да ја вратиме државата на народот. Македонија повторно твоја.