ВМРО-ДПМНЕ ГО ПОКАЖА СВОЕТО ГРДО ЛИЦЕ: Вулгарни закани кон новинарката Мери Јордановска!

0
1075

„Гуска“, „пропагандистичка ороспија“, „да те искреираат на некролог“.
Мал сегмент од монологот на „ничим прозваниот“ Емил Јакимовски, кој од 5 до 6 часот изутрина ми се закануваше без престан, не знаејќи ниту каде работам и цитирајќи текстови кои не сум ги напишала, известува новинарката Мери Јордановска за заканите кон неа.

Јакимовски – кадар на ВМРО-ДПМНЕ е државен службеник. Работи во Централниот регистар, а заедно со неговиот брат се сопственици на неколку портали.

За ова е веќе пријавен во МВР преку Хелсиншкиот комитет, особено затоа што за него веќе има пресуда за семејно насилство, а овие принт скринови ги објавувам со чиста совест, за партијата да го преиспита психичкото здравје на оние кои ги вработувала и на оние кои го шират јавното мислење, пишува на својот Фејсбук профил новинарката Мери Јордановска која е заменик на главен и одговорен уредник во Макфакс и А1 он.

Емил Јакимовски е ветеран на ВМРО ДПМНЕ, долги години активист уште од Унија на Млади Сили во 90-тите па се до денеска е во врвот на партијата.