ВМРО-ДПМНЕ : АКО НЕМАЛО ПОВРАТ НА ДДВ НА БАЗА НА ФИКТИВНИ ФАКТУРИ, ПО КОЈ ОСНОВ УЈП ПОБАРУВА ДАНОК ОД ИСТИТЕ ФИРМИ ЗА КОИ ВЕЛИ ДЕКА СЕ ФИКТИВНИ?

0
313
Лукаревска да не ја манипулира јавноста и да признае дека УЈП под нејзино раководство исплатило 22 милиони евра на две фирми од струмичко по основ на фиктивни фактури за поврат на ДДВ.
 
Ако Лукаревска и понатаму тврди негира, нека одговори по кој основ АКТИКО/ОКИТНА од Струмица и ХАНТОНОС/ХАНТ ОСОЈ од Босилово се на листата на должници на УЈП?
 
Ако УЈП не извршила исплата и ако се било фиктивно, тогаш по кој основ сега на фиктивни фактури им бара данок на фирмите?
 
Врз основа на што Лукаревска побарува 11, односно 12,2 милиони евра од Актико и Хантонос? Според документите, тоа се поклопува со парите коишто биле побарувани за поврат на ДДВ, а во документите пишува дека со увид во книгите на УЈП и поднесените пријави, констатирано е дека фирмата користела право на одбивка на данок. Зошто ако е се фиктивно овие фирми се појавуваат на листата на должници?
 
Лукаревска да не манипулира и да понесе одговорност. Парите на граѓаните се предмет на кражби и манипулации. Никогаш не било полошо. Важно е да ги поразиме.