ВМРОПЛОВ : На денешен ден ВМРО најави мост на цвеќето за поетски читања

0
1130

-***ВМРОПЛОВ***

На денешен ден 2008-ма година ВМРО најави дека ќе гради мост веднаш до Камениот на кој што и ќе му прилегал. Во исто време е распишан конкурс и за уште еден “мост на цвеќето кој ќе може да се искористи за поетски читања, за сликање и други уметнички дела”.

most-umetnost-turisti-guzva-02-540x360

При градењето, првиот мост се нарекуваше мост “Око”, а заврши како “мост на цивилизациите”, додека вториот беше наречен “мост на уметноста”. За овие 2 моста, на кои што постави 100-ина скулптури, ВМРО потроши над 5 милиони евра од граѓаните.

И двата тендера ги доби градежното претпријатие “Бетон” од Скопје. Неколку години подоцна, “Бетон” бесплатно ќе ја изгради барокната партиска зграда на ВМРО во центарот на Скопје – напишаа Странски служби на својот фејсбук профил.

Провладиниот и КУРТОН портал „Вечер“ тогаш мостот го најави со овој текст