ВМРОВЧЕТО ВЛАДЕ МИЛЧИН СЕ ВКЛУЧИ ВО ЛАЖНИТЕ ВЕСТИ И ЦРНАТА ПРОПАГАНДА : СО ФОТОГРАФИЈА ОД МАЛТА СЕ ШИРИ ЛАЖНА ВЕСТ ДЕКА ЗГРАДАТА Е ВО ТЕТОВО

0
1306

Со фотографија од Малта, објавена и на неколку социјални профили во Грција, се шири лажна вест, односно фотографијата се шири на социјалните мрежи со коментар дека зградата е во Тетово.

Фејсбук страницата Бојкотирам ја објавија фотографијата со коментар „Новата иновација, каде ако не во Тетово? Во оваа слика е прикажана состојбата на северџистан, една слика илјада зборови…

П.С. Бандерата му ја пуштиле низ тераса за да има од каде да се поврзе за бесплатна струја“.

Фотографијата ја сподели и професорот Владе Милчин кој беше поранешен долгогодишен шеф на фондацијата Сорос, што е голема иронија.