ВМРОВЦИТЕ КОНЕЧНО ЈА НАЈДОА СВОЈАТА КАМИКАЗА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛСКИТЕ ИЗБОРИ : МАКЕДОНСКАТА ШЕШЕЉОВКА И БИЉАНА ПЛАВШИЌ, ГОРДАНА СИЛЈАНОВСКА ЌЕ БИДЕ КАНДИДАТОТ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ВМРО-ДПМНЕ!

0
941

Гордана Силјановска Давкова, македонската Биљана Плавшиќ е претседателскиот кандидат на ВМРО-ДПМНЕ со кој партијата ќе излезе на претседателските избори на 21 април и на 5 мај.

Таа победи на конвенцијата освојувајќи 408 од вкупно 519 гласови на делегатите.

Вмровците си најдоа своја камиказа која треба да биде жестоко поразена од кандидатот на СДСМ, кој и да е тој. Откако и го вработија синчето во 2011-та година како директор на ХЕЦ Злетовица сега и се оддолжуваат за годините неутралност со претседателска кандидатура, значи и волкот сит и овците на број.