ВМРОВЦИТЕ, СОЛЗА, ФИЛИП ПЕТРОВСКИ И ЈАНКО БАЧЕВ ИМААТ МНОГУ ДА УЧАТ ОД ЗАЕВ ЗА ТОА ШТО Е ПАТРИОТИЗАМ И КАКО СЕ САКА МАКЕДОНИЈА : МАКЕДОНСКОТО ЗНАМЕ СЕ ВЕЕ ВО ЛОНДОН ЗАЕДНО СО ЗНАМИЊАТА НА ЧЛЕНКИТЕ НА НАТО

0
782

Македонското знаме е поставено во редот на знамиња на членките на НАТО во Лондон. Иако Македонија се уште формално не е полноправна членка, нејзина делегација е дел од НАТО Самитот.

Според министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, ова покажува дека НАТО веќе ја гледа Македонија како членка на НАТО и како рампоправен сојузник.

Фото: Томислав Георгиев