ВМРОВЦИТЕ ДЕНЕС СЕ ЛИЗНАА НА КОРА ОД БАНАНА : СЕ ПОТПИШАА И ОБВРЗАА ДА ГИ ПОЧИТУВААТ УСТАВОТ И ЗАКОНИТЕ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, ЗНАЧИ ЗА ДА ДОЈДАТ НА ВЛАСТ КОНЕЧНО ГО ПРИФАТИЈА ДОГОВОРОТ ОД ПРЕСПА ПО КОЈ УСТА ПЕЊА ИМ ФАТИ ОД ПЛУКАЊЕ!

0
448

Патриотизам за подома, вмровците денес потпишаа официјално под заклетва за обврзување и почитување на уставот и законите на Република Северна Македонија. После толку време плукање по договоот од Преспа и јадење бурек за новото уставно име за да дојдат на власт новите функционери на ВМРО-ДПМНЕ во техничката влада за организирање на изборите веќе се потпишаа и го прифатија новото уставно име.

Што ли ќе кажат сега стратезите на ВМРО-ДПМНЕ, Миленко и Мирка класната?!