ВМРОВЦИТЕ ГО НАПАЃААТ ВЕНКО И СДСМ ПРЕКУ БОЛНИЦИТЕ СО ЛАЈНАТА ШТО ГИ ОСТАВИЈА ПОЗАДИ СЕБЕ ЗА 12 ГОДИНИ ВЛАСТ – ОВОЈ ПАТ НОВ СПИН, ФОТНАЛЕ ЧАДОР КОЈ СПРЕЧУВА ОД ВОДА ВО БИТОЛСКА БОЛНИЦА, ОД ТОЛКУ ШТО ЈА ПОСРАА РАБОТАТА ПОРАДИ НИВ ЛУЃЕТО ТАМУ МОРААТ ДА СЕ СНАОЃААТ КАКО ЗНААТ И УМЕАТ!

0
978

Вмровците започнуваат нова кампања за оцрнување на Венко Филипче и министерството за здравство. Пред ден два објавија починати лица кои лежат во болнички кревети и кои според Законот за здравствена заштита, став 1 во член 272 починатото лице се носи во мртовечница 2 часа по неговата смрт со што прават дополнителна хистерија кај народот, заплашување и шират лажни вести за време на глобална пандемија што е кривично дело.

Но тука не запираат вмровците па смислиле нова мајмунарија, овој пат фотографирале чадор во едно ВЦ од клиничката болница во Битола каде работата е до толку усрана од нив за време 12 години па луѓето таму поради слаби финансиски средства мораат да се снаоѓаат како знаат и умеат со што поставиле чадор за да амортизираат нешто од рушевините кои позади себе ги оставија.

Ај што пумпаат бројки на починати, ај што ширад хистерија за време пандемија, ај што прават кривично дело за време глобална пандемија, ај што си играат со покојните од пандемија, ај што земаат на душа и нивни роднини со што разгоруваат рани и ај што шират теории на заговор дека Ковид 19 не постои и дека е тоа масло на СДСМ сега се глупираат со нивната неспособност и лајната кои ги оставија позади себе за време 12 години. Значи се ова погоре е дну дна и затоа ќе скапат во опозиција поради ваквиот однос и ваквата гнасна политика во земјава.