ВМРОВЦИТЕ ВО ШОК : Сиљановска ги повика членовите на ЛГБТ заедницата да гласаат за неа!!!

0
1382

ЛГБТ заедницата ја имала и ќе го има моето разбирање и мојата поддршка за начинот на живот, како што јас имам право на мој. Државата не смее да се меша во личната сфера и треба да им гарантира рамноправност на сите граѓани. Впрочем, да потсетам: јас отворено ги изнесов моите ставови и предлози за амандманот на Уставот од 2014 година за брачната заедница, не само во расправата во Македонија, туку и пред Венецијанската комисија, вели во интервју за „Фокус“ кандидатот за Претседател на Македонија од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, професорката Гордана Силјановска Давкова.