ВЛАТЧЕ СО МОЛБА ДО СОПАРТИЈЦИТЕ: НЕМОЈ ДА МЕ ИЗВИСИТЕ И ДА ГЛАСАТЕ ЗА ДРУГ КАНДИДАТ, НИКОГАШ НЕ СУМ ВЕ ИЗВИСИЛ, СЕКОГАШ СУМ ВИ БИЛ ВЕРЕН И СЕКОГАШ ЌЕ ВИ БИДАМ ВЕРЕН!

0
699

– Немој да ме извисите, никогаш не сум ве извисил, и никогаш нема да ве извисам! Сум гинел за партијата, гласајте за мене за да победиме, ја знам како се победува!

Влатче Ѓорчев ги молеше своите сопартијци. Жално ќе биде денеска да се гледа како неговата партија ќе му зарие голем нож во грбот. Сурово е ВМРО ДПМНЕ, нема милост, ни кон непријателите, ни кон своите икони како што е Влатче Ѓорчев!