ВЛАТЧЕ ЕВЕ ТИ УШТЕ НЕКОЈА ШАЈКА ЗАКОВАНА : СУГАРЕСКИ И КИТАНОВ ГО ПРИВРШУВААТ АСФАЛТИРАЊЕТО НА ПАТОТ ОД ДРЕНОВО ДО ФАРИШ

0
223

Привршуваме со асфалтирање на патот од Дреново до Фариш, еден од најзначајните патни правци кон Прилеп и регионот. Потоа следи комплетна рехабилитација на целиот патен правец до Прилеп, инвестиција преку десетина милион евра. Дополнително распишуваме тендери за рехабилитација на преку 140 километри патишта во Пелагонија..
Инвестициите продолжуваат со силно темпо…

Фејсбук статус на министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески.