ВЛАДАТА НА ВМРО-ДПМНЕ СПРЕЧИ ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ЦЕНАТА НА СТРУЈАТА ЦЕНОВЕН ШОК КОЈ СДС И ДУИ ГО ОСТАВИЈА

0
106
Владата на ВМРО-ДПМНЕ спречи зголемување на цената на струјата ценовен шок кој СДС и ДУИ го оставија.
 
Владата предложи, а парламентарното мнозинство го донесе Законот за дополнување на Законот за енергетика со што се спречи зголемување на цената на струјата од 1 јули за домаќинствата и малите потрошувачи кои се на регулираниот пазар. 
 
Со СДС и ДУИ цената на струјата во изминатите 7 години се покачи и за 50%. Секоја година имаше зголемување. Таа пракса ја спречи владата на ВМРО-ДПМНЕ.
 
Нема повеќе галопирачко зголемување на цената на струјата. Граѓаните можат да бидат спокојни, владата на ВМРО-ДПМНЕ работи за енергетска стабилност на државата.