ВЛАДАТА ИМ ПОМАГА НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ ОД ВМРО-ДПМНЕ ДА ДОБИЈАТ ПАРИ ОД ИПА ФОНДОВИТЕ НА ЕУ

0
701

🇲🇰 🇧🇬 Втор ден од работната средба помеѓу градоначалниците од С. Македонија и Бугарија во Сандански.

Овие два дена имавме можност да ги размениме позитивните искуства и знаења од досегашната соработка помеѓу општините, да се договорат новите соработки, се со цел подобро подготвување за повиците од новата програма ИПА 3 помеѓу нашите две држави.

🇲🇰 Со нашите градоначалници од сите политички опции разговаравме и за нивните проблеми, за капиталните инвестиции и можностите за поддршка од страна на Министерството за локална самоуправа.

Фејсбук статус на министерот за локална самоуправа, Горан Милевски.