ВЛАДАТА ДАДЕ ПАРИ ЗА СПАС НА ДОЈРАНСКОТО ЕЗЕРО

0
542

Од 112-та владина седница:
✅ Утврден е Предлогот на Закон за ратификацијата на Договорoт со ФРОНТЕКС;
✅ Одлука за исплата на декемвриските пензии од 27-ми декември;
✅ Одобрени се средства за реконструкција и надградба на колекторскиот систем и пречистителна станица во Општина Дојран и за финансирање на водоснабдителните системи на Општина Липково;
✅ Одлука за воспоставување дипломатски односи со Јужноафриканската Република на ниво на амбасадори.