Виолинистката Софија Златанова ќе биде амбасадор за мир и музика во Њујорк

0
1440

Нашата виолинистка Софија Златанова ќе ја представува Македонија на Интер националниот младински оркестар во Њујорк каде ќе земат учество  98 земји од целиот свет.

zlata-405x540

Настанот ќе се одржи на 27 септември   во познатата “Карнинген хол“ на  манифестацијата “Глобал митинг“ кога вво исто време ќе седнат на иста маса претседателите на 98 земји кои ќе зборуваат за мир во светот. Талентираната Софија  од 220 кандидати е избрана токму таа да учесвува на овој голем настан од светски калибар,а потоа таа и учесниците ќе добијат сертификати за амбасадори за мир и музика. Софија моментно е на постипломски студии во Велика Британија.

zlatanova-540x405