Вие што не ве интересира политика

0
733

Вие што не ве интересира политика … Политика не се само партии и избори. Политика е и здравство, школство, колкава ви е платата, ред и сигурност, мир и раат, правда во суд, зеленило и чист воздух, среќен и убав живот, имање држава и иднина. Ако се грижите за било што од ова, имате своја улога во “политиката”. Инаку, непромислената доверба во авторитетите, дека има некој што (треба да) му ја мисли, а вие не можете ништо да сторите, е совршен рецепт за колективно тонење.

Никола Димитров фејсбук статус