(Видео) ДИКТАТУРАТА ОД ГРУЈО НА ДЕЛО : СКАНДАЛ – Обезбедувањето на МРТВ упадна во емисија во живо на Канал 103

0
754

Синоќа во емисија која одeше на радиото Канал 103 се случи директен упад од страна на обезбедувањето од зградата на Македонската радио телевизија.

[youtube height=”500″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=4p6pCVBTOVw[/youtube]

Од аудио снимка можете да слушнете како непознато лице на водителот на емисијата му наредува да ја прекине програмата и да му ја даде својата лична карта за да го легитмира.

Обезбедувачот кој побарува документ за лична идентификација вели дека спроведува наредба од шефот и му се обраќа на дрзок начин на водителот да оди пред него.

Оваа реакција на раководството на МРТВ и обезбедувањето следува по поканата од страна на 103-ка кон лидерот на политичката партија Достоинство Стојанче Ангелов да гостува во емисија, што не беше дозволено од обезбедувањето.

[youtube height=”500″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=OhIp7LYJkd0[/youtube]

[youtube height=”500″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=qpqRggDJXEg[/youtube]