(ВИДЕО) ЅВЕР – ЕВЕ ЗОШТО Е ТРЕТ ЧОВЕК ВО СДСМ ПОЗАДИ ЗАЕВ И РАДМИЛА – Оливер Спасовски мајсторски ја матираше Оливера Трајковска на Топ Тема: На кафе средби ја фалеше амнестијата како неопходна за влез во НАТО а сега на тв ја критикуваш амнестијата?!

0
2462

Оливера ја чуваше за крај поентата со која сакаше да го матира Спасовски за амнестијата на Мукоски и останатите кои се спасија за 27-ми април како дел од амнестијата.

– Вие одлучувте да ги амнестирате и да не си почитувате ниту своите лузни на главите! – остро замавна Оливера кон Оливер, инаку и двајцата освен исто име делат и ист град од кој потекнуваат, од Куманово.

– Ама Оливера, па вие на кафе средби сте се согласиле дека тоа беше неопходен потег за крајната цел а тоа е НАТО, зошто сега на тв го критикувате тој потег? – распали Оливер и ја фати Оливера неспремна со овој аперкат.

Таа беше видно збунета од одговорот и брзо брзо ја заврши емисијата а камерата ја фати задоволната фаца на Спасовски кој не го криеше адоволството од својот настап во емисијата.

Навистина неговиот настап беше беспрекорен, смирен, концентриран, секогаш со течна мисла, спремни аргументи, сигурен во исказот, чиста 12 ка, Оливер Спасовски со годините многу созреал како политичар.

https://youtu.be/qQBtPBk3Tcc