(ВИДЕО) ШОУ НА ОВЧАР ОД ТЕТОВО ВО СРЕД ВЛАДА: Дај бе сите овци да чуваме, секоја фамилија со 150 овци може да живее боговски, не треба да се иде нити во Германија нити во Италија на печалба!

0
1479

– Порано сме чувале 2 милиона овци во Македонија, сега се едвај 400 000. Селата се испразнија, младите заминаа. Ја цело време зборам, една фамилија со 150 овци може да живее прекрасно, еве има субвенции, има добар откуп на млеко и јагниња, и волната ќе почне да се откупува, владата мора а го помогне ова за народот да ни остане во земјава а не да ни иде на печалба во светот.

Претседател на здружение на овчари од Тетово, човекот е легенда.