(ВИДЕО) Шокантни бројки кои потврдуваат дека Грујо е тешка цепаница за економија: 43.700 фирми и 72.500 граѓани во Македонија се со блокирани сметки!

0
531

kasbdcoskx-660x400

Во Македонија има 43 700 фирми и 72 500 граѓани со блокирани сметки. Во последните 4 години бројот на блокади постојано расте.

Државата со нејзините институции, јавните претпријатија, бараат дисциплина во наплата на нејзините побарувања.

Кој ги штити граѓаните и фирмите кога ќе решат да ја тужат државата, државните фирми и јавните претпријатија за си го наплатат она што им го должи државниот сектор?

Видеото ОВДЕ