(ВИДЕО) Шилегов: Што крие уредничкото дуо Латас и Ивона Талеска со фирмите кои се во заедничка сопственост?

0
1620

Поврзаноста на медиумскиот мрак и корупцијата, односно личното богатење на главните медиумски протагонисти на Никола Груевски се уште една причина зошто се потребни реформи во медиумите. Јавноста знае дека Драган Павловиќ-Латас, куќниот пријател на Никола Груевски и одговорен уредник на Сител телевизија, е управител или сопственик на неколку фирми преку коишто врти илјадници евра, рече Петре Шилегов, портпарол на СДСМ.

Во продолжение Шилегов кажа:

Но, зошто сите фирми кои беа во заедничка сопственост на Латас и Ивона Талеска, со седиште на Градски стадион бб, каде што е седиштето и на Сител телевизија се неактивни?

·          ЛИНЕА МЕДИА ДОО Скопје неактивна
·          ТОТАЛ МАРКЕТИНГ АГЕНЦИЈА ДООЕЛ Скопје неактивна
·          СМАРТ АНАЛИТИКС Скопје неактивна
·          Тотал Медиа ПР неактивна
·          МЛАДИНСКИ ЛИДЕРИ-Скопје неактивна

Зошто се затворени фирмите преку коишто се остваруваа приходи од илјадници евра?

На пример, ТОТАЛ МАРКЕТИНГ ДООЕЛ Скопје, каде управител е главниот и одговорен уредник на телевизија Сител, Драган Павловиќ Латас, со нула вработени, во 2011 година остварила приходи од 264 илјади евра.

Во период од 2011 до 2014 година оваа фирма остварила приходи од 687 илјади евра приходи, со нула вработени.

Што крие уредничкото дуо од Сител Телевизија?

Дали противењето на некои медиуми, по секоја цена да не се спроведат реформи во медиумската сфера, не се ништо друго освен штитење на бизнис интересите и личното богатство на главните уредници-протагонисти на Никола Груевски?