(ВИДЕО) Шилегов: Оставка за Иванов затоа што ја уби правната држава

0
579

Разговараме за одговорност на едно крајно несериозно, неодговорно, некапацитетно, интелектуално и политичко лице, кое што во овој момент ја извршува функцијата претседател на Република Македонија. Ѓорге Иванов мора да исчезне од македонската политичка сцена, затоа што не е достоен на функцијата на која што е избран, на крадени избори, рече пратеникот Петре Шилегов од СДСМ во однос на предлогот за покренување постапка за утврдување одговорност на претседателот на Република Македонија, на 105-тата седница на Собранието на Р.Македонија.