(ВИДЕО) Шеќеринска : Офицерскиот дом во Битола го враќа автентичниот изглед

0
647

Овој културно-историски споменик беше оставен на забот на времето од страна на ВМРО-ДПМНЕ. Сега работите се менуваат. Офицерскиот дом како главна знаменитост на Битола повторно ќе го добие својот сјај.

На мое големо задоволство со Јован Митрески, кандидатите за пратеници на СДСМ и градоначалничката Наташа Петровска го посетивме ова архитектонско обележје.