(ВИДЕО) ЧЛЕНСТВОТО ГО НАГРАДИ ЗАЕВ ЗАТОА ШТО 5 ГОДИНИ РЕДИ ПОБЕДИ И УСПЕСИ: ОД 70 ИЛЈАДИ РЕГИСТРИРАНИ ЧЛЕНОВИ НА СДСМ, 60 ИЛЈАДИ ГЛАСАА ЗА ЗАЕВ

0
1081

На внатрепартиските избори во СДСМ, правото на глас го искористиле 90 отсто од вкупно регистрираните 68.999 членови.

Како што предмалку информираа од Централната изборна комисија, врз основа на досега преброените ливчиња од 227 од вкупно 237 избирачки места, за Заев гласале 59.240 членови, 865 биле против, а имало 277 неважечки ливчиња.

Старо новиот лидер на СДСМ Зоран Заев со своја изјава се обрати до своето членство кое го награди за неговите успеси во досегашниот негов мандат.

https://youtu.be/V7RUTQ5xHpM