(ВИДЕО) Храбри момчиња од Црвениот крст спасија пет дечиња заглавени на Водно

0
1755

Обилните врнежи предизвикаа вистинска драма и на Водно.

Синоќа оттаму се јавија пет малолетни заглавени деца кои благодарение на спасувачите од Црвениот крст беа евакуирани безбедно.

Во прилог на видеото погледнете како обучената екипа успеа да стигне на врвот покрај лошото време и непрооден пат и да ги врати децата дома.