(ВИДЕО) ХОЈТ ЈИ И БЕЈЛИ ПРСНАА ОД СМЕЕЊЕ НА ПРАШАЊЕТО НА НОВИНАРКА ОД СИТЕЛ ДАЛИ ТРАМП ЗНАЕ ЗА НЕГОВАТА ПОСЕТА ВО СКОПЈЕ!

0
22174

Новинарка на Сител го праша Хојт Ји дали Трамп знае за неговата посета во Скопје, на што тој прсна да се смее заедно со Бејли.

– Јас сум Хојт Ји, заменик помошник на државниот секретар и работам за владата на САД и владата на САД е сериозна организација и секој што прави во владата е со претходно знаење и дозвола од нашите надредени и нашите шефови, во нашата влада нема анархија.

– Во Македонија сум од 1997-ма, ова што се случи во собрание е невиден кукавичлук кој не беше предизвикан со ништо нерегуларно, парламентарното мнозинство треба да формира влада што побргу!

На прашање на новинар како ќе се формира владата, Хијт изјави:

– Ние нема да се мешаме во тоа, за тоа вие одлучете самите.

На прашање на новинар околу Талат Џафери:

– Ние мислиме дека тој е сега легитимен претседател на собранието.

Прашан за Тиранската Платформа, Ји изјави:

– Ако има некој нешто против владата нека зборува за тоа во парламентот.

КАКВО ЕБЕНО СПЕКТАКУЛАРНО ТУШЕ!