(ВИДЕО) ФРЧКО МАЕСТРАЛЕН : Македончето не знае да се радува на победите, се нешто се сомнева, плаче, цмиздри, ќе мора да се навикнеме во иднина дека нема на Балканот кој ќе не мрази, кој знае дали тоа ќе го преживееме, не сме навикнати на тоа!

0
433

„Мали држави, мали нации, нации кои се чуствуваат како жртви како што е нашата по некој пат тоа страшно ме нервира. Не знаат да ги слават своите победи, како што не знаат на своите ѓубриња да им кажат дека се ѓубриња. Двете работи не знаат да ги прават. Се е нешто некоја мутна средина, некоја цинична конспирација, некои половични решенија, се се нешто незадоволни од се и пребрзо се одушевени од било што“.