(ВИДЕО) ФРЧКО: КОГА ГО ПРАВЕВ УСТАВОТ, НЕ МОЖЕВ ДА ПРЕДВИДАМ ДЕКА БУДАЛА КАКО ХОРХЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ ПРЕТСЕДАТЕЛ, И ТОА НИКАД НЕ МОЖЕШ ДА ГО ПРЕДВИДИШ, МАЈКА ЕДНАШ РАЃА ТАКВА БУДАЛА КОЈА ОДБИВА ДА СИ ЈА ВРШИ РАБОТАТА И СЕКОЈ МОМЕНТ МОЖЕ ДА СЕ САМОЗАПАЛИ ВО ВИЛАТА НА ВОДНО!

0
1431

– Хорхе нас не треба да не разочарува и да не тера да ја укинеме функцијата претседател или да му ги намалиме ингеренциите, напротив, треба да го заборавиме и да ги засилуваме ингеренциите и моќта на претседателот, и во таа насока не смее тој да се бира во собрание туку да си остане вака, народот да го бира. Затоа што идејата беше да се подели извршната моќ за да не се концентрира се во премиерот затоа што може да ни се деси монструм како Грујо и се што ќе можеме да правиме е само да го молиме да има милост кога ќе не гази и ќе не мачи. Ја кога го правев уставот ја не можев да предвидам дека будала како Хорхе може да стане претседател и тоа никогаш не може да го предвидите, пошто таква будала мајка еднаш раѓа.

Фрчко во Канал 77.