(ВИДЕО) ФРЧКОВСКИ ДО СИЉАНОВСКА НА ДЕБАТА ЗА СОБРАНИЕТО КОЈА Е ТАБУЛАРАСА ЗА ТОЛКУВАЊЕ НА УСТАВ : ПРАТЕНИЦИТЕ ИМААТ МАНДАТ ДО КРAJ НА ИЗБОРИ, А СОБРАНИЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОВИКА ПОВТОРНО ДО ВОЕНА И ВОНРЕДНА СОСТОЈБА

0
599

Професорот Љубомир Фрчковски на 360 степени околу повторно свикување на собрание во вонредна состојба како против теза на професорката Гордана Сиљановска која тврди дека собрание не може повторно да се повика штом еднаш се распушти :

  • Фрчковски – Собранието може да се повика повторно за време воена или вонредна сосојба во држава.