(Видео + Фото) Протестен марш за оставка на Владата на ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ

0
824

mars 1

Низ фотографии ви пренесуваме како помина денешниот масовен протестен марш за оставка на владата низ скопските улици организиран од коалицијата Граѓаните за Македонија која вклучува повеќе политички партии, меѓу кои и најголемата опозициска СДСМ, многу невладини организации, граѓански здруженија итн…

[youtube height=”500″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=L7MFTfedu68[/youtube]

Граѓаните чекореа по следната маршута: Камп на слободата пред Влада, Илинденска (Министерство за одбрана), Рузвелтова (Агенција за млади и спорт), Партизанска (библиотека „Браќа Миладиновци“), Климент Охридски, Камп на слободата пред Влада.

mars 2 mars 3 mars 5 mars 7 mars 8