(Видео + Фото галерија) : СКОПСКИТЕ УЛИЦИ ПРЕТЕСНИ, КОЛОНА ОД НАРОД со опозицијата и граѓански активисти маршираа заедно со фамилијата на Нешковски за оставка од Груевски

0
337

Масовен протестен марш за оставка на премиерот Груевски и владата, се одржа денес на скопските улици. Илјадници граѓани тргнаа во 18 часот од пред владата, па се движеа по скопските улици, до уличката во која се наоѓа МВР, а потоа дојдоа пред зградата во која живее премиерот Никола Груевски, каде беа најгласни во барањата за оставка. Маршот продолжи кон зградата на владата, односно во кампот на слободата.

[youtube height=”500″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=2TC4ErEJlxg[/youtube]

11406526_10153463494832932_6785914433755361224_o 11411173_10153463495687932_2947529741943838930_o 11411855_10153463496757932_8606038645155244729_o 11425134_10153463498052932_1466269598822258837_o 11425171_10153463497317932_6325075849577440332_o 11429714_10153463496302932_8451173900989678871_o 10995806_10153463495242932_8584736863728025807_o 11101628_10153463493422932_207732852101557461_o 11141743_10153463498657932_4609370289173839031_o 11247800_10153463495887932_2662500573097246535_o 11313072_10153463491957932_4430842682697843757_o 11336910_10153463497612932_2288964327125538038_o 11357072_10153463494627932_4617770609857516626_o 11393283_10153463494047932_7444735590108232162_o 11402270_10153463497652932_6987255191011850537_o