(ВИДЕО) ФИЛИП ПЕТРОВСКИ ТРАБУЊА: МИЦКОВСКИ НЕ ИЗГУБИ ЗАТОА ШТО БЕШЕ НЕ ДОВОЛНО ДЕСНО, НАПРОТИВ, ИЗГУБИ ЗАТОА ШТО БЕШЕ ПРЕМНОГУ ДЕСНО И ПРЕМНОГУ ВЕРЕН НА МАФИЈАТА И ГРУЕВСКИ

0
558

Да не беше толку десно Мицковски овие 2 години, тогаш Мицковски можебуи и ќе направеше влада заедно со Левица, ако и Левица не беше толку десно на политичкиот спектар.

Филип Петровски трабуња, он бара од ВМРО ДПМНЕ да се однесува како Единствена Македонија на Јанко Бачев, тогаш ќе доживееше уште поголем пораз.

Мицковски требаше да направи 3 работи:

– Да ја сврти партијата кон запад и да ги пофали договорите од преспа и со Бугарија

– Да ја сврти партијата кон Албанците

– Да ја оддалечи партијата од Груевски и мафијата и олигарсите како Камчев и насилниците од 27-ми април

Тој не направи ниту едно од овие трите, можно беше и со првите две работи да направи влада, вака беше ПОЛИТИЧКИ РАДИОАКТИВЕН и ДУИ не ни помисли да прави со нив влада затоа што ветуваа влошување на односите со Грција и Бугарија дури отидоа до таму што ветуваа дека ќе го укинувале рамковниот договор?!??!?!