(ВИДЕО) ТЕШКО НА ТИЕ ШТО ОВИЕ ДВАЈЦА ЌЕ ГИ ЛЕЧАТ: ДВАЈЦА ДОКТОРИ НА АНТИ ВАКСЕРСКИОТ ПРОТЕСТ ВО СКОПЈЕ!

0
1164

Овие двајца доктори го кршат кодексот на лекарите во кои член 10 и член 11 се вели дека докторите треба да се однесуваат одговорно и да помагаат да се подобри јавното здравје, а единствен начин да се победи епидемијата односно пандемијата од која досега умреа над 5000 граѓани во земјава е вакцинацијата.

Тие со ова свое однесување ризикуваат да ги изгубат своте лиценци кои бог знае како ги добиле ако мислат дека вакцинацијата е штетна и одат на анти ваксерски протести, бог знае каде овие завршиле и како…

Доктори кои се мачеле 10 години да завршат медицина колку што во просек траат студиите по медицина не ризикуваат со толкава леснотија да ја изгубат дипломата во која вложиле толку години и труд, оваа леснотија со која овие двајца ризикуваат да ја изгубат својата лиценца покажува дека ниту ја ценат својата диплома ниту пак многу вложиле труд и време да дојдат до неа, народски кажано како дошло, така ошло…