(ВИДЕО) ТАЛЕВСКИ : ТУТУНАРИТЕ ГИ ДОБИЈАА СУБВЕНЦИИТЕ НАВРЕМЕ И НЕСЕЛЕКТИВНО 

0
166

Пред конференција на Миле Талевски,  пратеник на СДСМ.

Исплатени 1.7 милијарди денари субвенции за тутунарите.

Оваа поддршка доаѓа во вистински момент за тутунарите, кои стартуваат со новата производствена сезона.

Трудот на земјоделците се цени и се плаќа. Од почетокот на годината, по различни основи се исплатени речиси 3,5 милијарди денари субвенции.

Во тек е аплицирањето за новата програма за финансиска поддршка на земјоделството за 2021 година.

Досега се поднесени речиси 46.000 апликации, а рокот за поднесување на барањата е продолжен до 31 јуни оваа година.