(ВИДЕО) Сугарески: Најденовска да си замине затоа што крши деловник и Устав по нарачка на ВМРО-ДПМНЕ

0
709

sugareБрзавте и се направите да го протнете законот затоа што требаше да вдомите некои експерти во тој нов универзитет кои ќе ја оцрнуваат опозицијата.

Вас криминалното раководство на ВМРО­ ДПМНЕ ви наложи да го истерате овој закон и тоа ни е јасно.

Овој режим ве натера на ваков начин да ја водите комисијата за образование, да кршите Устав, деловник и закони, рече пратеникот Горан Сугарески во однос на 103­тата седница на Собранието на Република Македонија.