(Видео) Сугарески: ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ ги штитат неуставните одлуки на Уставен суд

0
262

Со овие измени, со ова дополнување ќе биде целосно покриена и регулирана целокупната правна празнина, којашто ја направи мнозинството судии од Уставниот суд на Република Македонија. Имаше една цел, а тоа е да ја заштити фамилијата на власт. Уставниот суд направи сериозен преседан и сериозно го нападна Уставот на Р.Македонија, рече пратеникот Горан Сугарески во однос на предлогот на закон за дополнување на Законот за помилување, по скратена постапка.