(ВИДЕО) СТЕФАН ВЛАХОВ МИЦОВ КОЈ Е ПО ПОТЕКЛО ОД БУГАРСКО ГАБРОВО КАЈ ДВИЖЕЊЕТО БОЈКОТИРАМ ПРОДАВА ЛЕКЦИИ ЗА УСТАВЕН ПОРЕДОК И ТОЛКУВАЊА НА УСТАВО, ОНОЈ СМЕШЕН ПРОФЕСОР ЗА КОЈ ЈАНКО БАЧЕВ ЗБОРЕШЕ ДЕКА НА СОСТАНОК ОД ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА ПОБАРАЛ ФОРМИРАЊЕ НА ПАРАВОЈСКА ВО ЗЕМЈАВА И КОЈ БАРА МЕСТО ПОЛИТИЧАРИ КОИ НАРОД ГИ БИРА ЗА ИНТЕРЕСОТ НА ЗЕМЈАВА ДА ОДЛУЧУВААТ ТАЛЕ ОД ПРИЛЕП, БАТЕ ГЕЛЕ И КАВРАКОВ ОД ШТИП!

0
402

Стефан Влахов Мицов, универзитетски професор и писател од Македонија со потекло од Габрово, соседна Бугарија на интервју кај движењето ,,Бојкотирам” говореше за национализмот и за уставот како според него треба да биде напишан. Исто така започна да ги плука творците на македонската современа држава како што се првиот македонски претседател, Киро Глигоров и професорот Денко Малевски со што фрла пизма врз уставот на Република Северна Македонија нарекувајќи ја неуставна држава.

Еј, до кое дереџе дојде ВМРО-ДПМНЕ, една националистичка групација со своја интернет емисија и еден професор за кого лидерот на Единствена Македонија, Јанко Бачев го обвини дека на состанок побарал формирање на паравојска во земјава држи лекции за уставен ред и поредок?! За поделба на народот?! Навистина лудо лудо човече е овој Мицов.

Значи според Мицов државата т.е. оној кој е на власт и кој добил мандат да решава државни прашања во интерес на народот наместо тоа да решаваат Тале од Прилеп, бате Геле и Кавраков од Штип или овие националистички зелки на ,,Бојкотирам”?! Па каде го има тоа народ да бида власт а за внатрешната, домашната политика и за државните национални интереси, за европската иднина и евро интеграциите да одлучуваат кловнови и бозовци?! Навистина луда луда луда емисија каде гостин е ова смешно и лабилно човече со потекло од бугарско Габрово кое ем е без македонски корени ем продава лекции за национализам и за тоа како треба да се чува земјава од непријатели.