(ВИДЕО) СТЕФАН БОГОЕВ ЗА ПРОТЕСТИТЕ ВО ТРНОДОЛ: Предлог ДУП-от за Трнодол воопшто не ја третира населбата Жданец. Лага е информацијата дека ќе се создаде целосно нова населба

0
254

🔺 Предлог ДУП-от за Трнодол воопшто не ја третира населбата Жданец. Лага е информацијата дека ќе се создаде целосно нова населба.
🔺 Имав средба со засегнатите граѓани и за голем дел од суштинските работи постигнавме согласност, а присутните се потпишаа на записникот. Потврден е влезот на Трнодол, заштитено е зеленилото, предвидени се дополнителни геомеханички испитувања на теренот, се согласивме околу катноста.
🔺 Овие два дена, се создава лажна паника од политички побуди, од поединци кои сакаат на грбот на граѓаните да печалат поени за лична корист. Тоа нема да го дозволиме!
🔺 Во тек е Јавната анкета за Предлог ДУП-от за Трнодол и граѓаните можат да поднесуваат анкетни листови. Тоа е начинот да се слушне нивниот глас.