(ВИДЕО) Со компресор Шарената револуција повторно ја обои фасадата на Министерството за правда

0
995

Извикувајќи „Шутка не ти бега Никола“ и „Долу диктатура“, демонстрантите од Шарената револуција со компресор повторно ја обоија барокната фасада на Министерството за правда.

Пред демонстрантите се појави и полицаец кој со мегафон бараше од демонстрантите да не го фарбаат објектот, на што тие возвратија со прашање „Кого браниш ти“